Brabus 850 6.0 Biturbo - Ďábelské SL 63 AMG s velkým výkonem

mercedes-benz sl | foto: Brabus

Dvorní úpravce vozidel Mercedes-Benz, společnost Brabus, celkem v tichosti představil nový tuningový program pro současnou generaci modelu Mercedes SL 63 AMG.

Vůz nese označení Brabus 850 6.0 Biturbo a jak jistě tušíte, číslovka 850 uvádí počet koní pod kapotou.  Krom výkonu je přepracované SL 63 AMG vybaveno aerodynamickým stylingovým balíčkem, který zahrnuje přední splitter, větší otvory pro přívod vzduchu, zadní difuzor a decentní zadní spoiler. To doplňují dále sportovní výfukový systém a 20-palcová kovaná kola z lehké slitiny. 

Pod kapotou najdeme sice standardní 5,5-litrový osmiválec, tím ale jeho podoba se sérií končí. Jak již bylo zmíněno, motor se díky četným úpravám chlubí výkonem 850 koní  a 1450 Nm točivého momentu. To je přímo impozantní nárůst o 313 koní  a 650 Nm. 

Společnost Brabus odmítla uvolnit celkové výkonové specifikace, ale pokud bychom měli vycházet ze standardní verze SL 63 AMG, můžeme očekávat zrychlení z 0-100 kmh pod 4,3 sekundy a maximální rychlost přes 250 km/h.

zdroj: Brabus

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy