Volkswagen: nový desetistupňový automat DSG

Volkswagen | foto: Archiv AutoRoad.cz

Automobilka Volkswagen investuje do vývoje. Očekávat můžeme desetistupňovou automatickou převodovku DSG, novou generaci úsporných motorů

Koncern Volkswagen si slovy ředitele automobilky uvědomuje význam a povinnost rozsáhlých investic do vývoje v rámci zachování premiérového postavení jednotlivých značek na světových trzích.

Očekávat tak můžeme desetistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovku DSG, novou řadu úspornějších motorů, v plánu je i rozvoj hybridů, pracujících na stlačený zemní plyn nebo rozvoj v současnosti privilegovaných plug-in automobilů.
Martin Winterkorn, předseda představenstva automobilky, slibuje snížení spotřeby a emisí. Cílem CO2 je 95g/km, spotřeba pak 3 litry/100 km. Zajistit ji má právě precizně odstupňovaný automat či 1,0 litrový motor, přeplňovaný vysokotlakým vstřikováním, mající výkon 100 kW.

Inspirovat se může u společnosti ZF, která pro letošní rok přijde s devítistupňovým automatem. Ten vyvíjí i Ford či automobilka Hyundai.

Počítá se s dosud upřednostňovanými Plug-in hybridy, vývojem projdou i automobily na stlačený vzduch. Vůz Porsche Panamera S E-Hybrid, vybavený současně spalovacím motorem i elektromotorem, doplní tak další modely z řad koncernu. Uveďme VW Golf či VW Passat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy