Maserati Ghibli: naftový unikát se sptřebou 6 l/100 km

Maserati Ghibli | foto: Maserati

Značka Maserati se na právě zahájeném šanghajském autosaloně předvedla se slibovaným naftovým modelem Ghibli

Není to dlouho, co jsme Vás informovali o novince automobilky Maserati. Řeč je samozřejmě o menším bratru Quttroporte, Maserati Ghibli.

To bude nabízeno se třemi motorovými jednotkami. Dvěma benzinovými a jedním naftovým agregátem, přičemž právě diesel, ten je předmětem nadšení a zájmu.

Všechny tři jednotky tvoří přeplňovaný šestiválec o objemu 3,0 litrů. Slabší zážehová verze je vyladěna na výkon 330 k (500 N.m). Výkonnější alternativa pod označením „S“ pak na výkon 410 k (550 N.m). Oba motory mají původ ve Ferrari. Verze S bude i v provedení 4x4 (4Q), menší bratr a diesel jen s pohonem zadních kol. Stovku zvládnou za 5,6 a 5 vteřin, spotřeba nemá přesáhnout 10 l/100 km.

Dieselová rarita láká na menší spotřebu. Agregát o výkonu 275 k (600 N.m) zvládne stovku za 6,3 s, sledovaná je však spotřeba. Ta se má pohybovat kolem 6,5 l /100 km, produkce škodlivin CO2 má klesnout na 160g/km.

Cílem je dosáhnout 50 000 kusů prodaných vozů za rok. To by se mohlo vzhledem k obohacené nabídce, která má tendenci zaujmout další nerozhodnutou masu zákazníků, podařit. Bližší informace přineseme později.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy