Výměna na letní pneumatiky: nezaspěte

autoservisy | foto: Archiv AutoRoad.cz

Je to již více než měsíc, kdy skončila zákonná povinnost, mít na automobilu pneumatiky s vyobrazeným symbolem vločky. Dlouhé pořadníky na výměnu zimních pneu dosud nevznikaly, to se však může změnit

Zima. Ta letošní nám dala opravdu zabrat. Je jedno, zdali sníh a mrazivé teploty milujete nebo nesnášíte. Oproti předcházejícím letům nedošlo k skokovým teplotním změnám. Charakteristický je pomalý, plynulý přechod. Tím docházelo po řadu týdnů k odsouvání konce lyžařské sezóny, odsouvání výměny zimního kabátu za letní bundu, ale i výměny zimních pneumatik za letní.

Pamatujete na minulý rok? Na ty vleklé pořadníky v autoservisech? Nezaspěte. Jaro je tady a s ním i spojené náležitosti. Řada řidičů si situaci uvědomila a poprvé tak vzrostla návštěvnost v příslušných střediscích. Nárůst zaznamenaly autoservisy po celé ČR, jednalo se ale pouze o nepatrné procento z celkového počtu.

Proškolení pracovníci radí: „lidé by se měli začít dopředu objednávat, aby se předešlo případným nepříjemnostem a stresovým situacím.“

Pár tipů pro nováčky? Seřízení geometrie, vyvážení pneumatik, případně výměna ventilů, v poslední řadě pak kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách. Na tu nezapomínejte i v průběhu roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy