Mercedes ukazuje vnitřnosti budoucího elektrického supersportu

SLS AMG E-Cell | foto: Mercedes-Benz

Mercedes Benz chystá konkurenci pro sportovní elektromobily od BMW a Audi. Svůj vývoj nijak neskrývá a v Ženevě ukázal dokonce vnitřnosti prototypu. Jak tedy vypadá elektromobil zevnitř?

Elektrické baterie jsou na jednu stranu těžké, na druhou stranu je možné je rozmístit prakticky po celém voze a jen propojit kabeláží, což umožňuje jejich umístění na nejlepší možné místo z hlediska rozložení hmotnosti. Při pohledu pod kapotu připavovaného Mercedesu SLS AMG E-cell je patrné, že právě zde byl kladen při vývoji důraz. Baterie jsou rozmístěny prakticky výhradně ve středovém tunelu, což znamená dobré rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravu.

Díky možnosti umístění motoru přímo ke kolům je umožněna poněkud jednodušší konstrukce pohonu, což je obvyklá výhoda elektromobilů. Odpadá tak vedení síly od vepředu umístěného motoru k zadním kolům a na místo hřídele se díky tomu mohly nastěhovat právě baterie.

 Výkon elektromotorů bude 525 koní, maximální točivý moment bude jen lehce pod 900 Nm. Průběh výkonu i točivého momentu ukazuje přiložený graf, kde Power je výkon a Torque je točivý moment.

Ve třídě elektřinou poháněných sporťáků bude pravděpodobně brzy docela plno. Mimo Mercedesu totiž své vozy připravují i Audi (R8 e-tron) a BMW (i8).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy