Mini JCW Endurance - závodní předpremiéra

Coupe | foto: Archiv AutoRoad.cz

Označení Endurance zakódované v názvu naznačuje zaměření speciální verze Mini Coupé, jde o vytrvalostní závod. Dva kousky Endurance se budou pod hlavičkou Mini Motorsport prohánět po Nordschleife během závodu trvajícího 24 hodin.

Dnes jsme již představovali Golf24 určený pro stejnou sportovní událost. Mini JCW Endurance je pravda trochu skromnější, dá se říci více blízká sériové verzi. Zajímavé je to, že Mini Coupé půjde do prodeje až na podzim, jde tedy o jakousi předpremiéru. Výchozí Mini Coupé vám představil Marek ZDE.

Po naskočení Mini do šampionátu WRC jde o další počin značky na poli motoristického sportu. Typu Endurance to v závodně válečném zbarvení opravdu sekne. Od produkční verze se na první pohled odlišuje pomalováním, předním spoilerem a použitím masivního zadního křídla. Pod přední kapotou nadále bije přeplňované šestnáctistovkové srdce, i když posílené vůči verzi JCW o 39 koní - dosahuje 250 koní a točivý moment charakterizuje parametr 330 N.m. Ke změně rychlostních stupňů využívá sekvenční šestistupňovou převodovku. Odlišností od "série" je i využití výrazného zadního difuzoru, z něhož vykukují dva výfukové laufy.

Další změny mimo aerodynamiky a okruhového stavitelného podvozku si vynutilo závodní nasazení, jde tedy o vybavení Mini balíkem bezpečnostních prvků jako stolitrovou bezpečnostní nádrží, závodními Recary nebo bezpečnostní klecí či systémem HANS.

Váha byla stlačena na hodnotu 1100 kilogramů. Speciál vyjede na gumách Dunlop rozměru 205/620 R17. 24 hodin kroužení po Nürburgringu prověří každý ze zůčastněných vozů, pro Mini to bude v případě slušného umístění a dojetí do cíle dobrá vizitka. Takže uvidíme jak si povede.

zdroj: motoringfile.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy