Volkswagen Golf24 - atak na triumf

Golf24 | foto: Archiv AutoRoad.cz

O nadcházejícím víkendu se dočká speciál Golf24 ostrého startu na čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu.

Volkswagen zahrnul účast na tomto podniku do oslav 35. výročí výroby Golfu GTI. Do závodu nastoupí tři vozy. Jeden z nich ponese symbolicky startovní číslo 35. Rozhodně má VW ambice na přední příčky, tomu uzpůsobil i připravenou techniku.

Pro "zelené peklo" postavil speciál na bázi šesté generace Golfu. Drsný vzhled speciálu má na svědomí výrazný bodykit s masivně rozšířenými blatníky, množstvím nasávacích žáber a velkým zadním křídlem. Pro pohon vozu Golf24 byl z firemního portfolia zvolen přeplňovaný pěiválec objemu 2,5 litru původem za Audi TT RS. Z pětiválce technici vydolovali výkon 450 koní. Ty jsou posílány přes šestistupňovou sekvenční skříň na všechna kola.

Za volantem speciálu ve slavném vytrvalostním klání se objeví známá jména - Herbert, Blundell, Terting. Trojici Golfů doplní dva speciály Scirocco GT24-CNG poháněné zemním plynem. Jedna posádka Scirocca bude tvořena účastníky Dakaru v týmu VW ve složení - Al Attiyah, Sainz, de Villiers.

Konkurence bude veliká, třeba tovární tým BMW nasazuje dvě BMW M3 GT, Audi sází na čtveřici R8 LMS. Na start se postaví velká řada vozů, jmenujme velké množství Porsche 911 GT3, dvojici Aston Martin V12 Zagato a mnoho dalších.

Průběh závodu lze sledovat 25.-26. června ZDE.

Zdroj: autoblog.com

Startovní listina 24h Nürburgring

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy