Další generace Mazdy MX-5 zhubne 400 kilo

MX-5 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mazda jak víme chystá na příští rok premiéru nové generace roadsteru MX-5. Nyní se ze zasvěcených zdrojů objevila téměř neuvěřitelná zpráva - Mazda chce dosáhnout pohotovostní hmotnosti 800 kilogramů.

Nezdá se to úplně jako reálné, nynější generace se pohybuje hmotnostně kolem 1200 kilogramů. Takové úspory na váze lze snad dosáhnout jen využitím kompozitů, což u roadsteru v cenové hladině současné generace nevypadá jako možné.

Údajně toho chtějí konstruktéři dosáhnout menšími rozměry vozu, vysokopevnostní karoserií, nasazením menších agregátů a minimalisticky lehkým interiérem. Schránka před spolujezdcem se stane minulostí a uživatelský manuál dostanete na flash disku.

Nová MX-5 by měla vyjet v duchu doby s přeplňovanou čtrnáctistovkou o síle pouhých 120 koní. Současná generace má 40 koní navíc. Takže držme Mazdě palce, protože pokud dokážou vyrobit Miatu (americké označení modelu) v tomto duchu, podaří se jim nevytratit ducha lehkého ovladatelného vozu klasického střihu. A takových je v dnešní přetechnizované době pomálu.

zdroj: worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy