Představit se má až příští rok, přesto už ji natočili. Co prozradilo nadupanou Teslu Model 3?

Zřejmě první záběry výkonné varianty elektromobilu Tesla Model 3 | foto: youtube.com

Na testovacím okruhu společnosti Tesla nedaleko Fremontu v Kalifornii byla nedávno natočena záhadná Tesla Model 3, která by podle zahraničních médií a expertů na Tesly mohla být dlouho očekávaným nejvýkonnějším typem tohoto modelu

NA první pohled toho z videa moc nového nevykoukáme, ovšem pozorní diváci si možná všimnou, že mezi paprsky standardních kol prosvítají rudě lakované třmeny brzdičů. A právě to tolik přiživuje naděje na testování výkonného modelu, jehož příchod přislíbil Elon Musk až na polovinu příštího roku.

Jak ale známe Teslu, časový harmonogram příchodu nových variant Modelu 3 se může ještě dramaticky změnit. V současné době je navíc pro Teslu prioritou rozhýbat produkci Modelu 3 na dříve slíbené hodnoty. Pokud by se to automobilce nepodařilo včas, mohla by čelit odlivu klientů které nebaví čekat a tím přijít o značnou část svých financí.

Zřejmě první záběry výkonné varianty Tesly Model 3 (0:31) | zdroj: youtube.com

Ať už se ale výkonné varianty Modelu 3 dočkáme kdykoliv, už teď je takřka jasné, že to bude velice zajímavé svezení. První předpoklady hovoří o zástavbě dvou elektromotorů a pohonu všech kol. Už základní varianta s pohonem pouze zadních kol přitom akceleruje z 0 na 96 km/h za slušných 5.1 sekundy a její dojezd dosahuje téměř 500 kilometrů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy