Zběsile rychlý Jaguar F-Type SVR byl zastižen při testech

Jaguar F-Type | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Na internetu koluje první sada špionážních snímků chystaného nejostřejšího Jaguara F-Type SVR, na co se můžeme časem těšit?

Základem provedení SVR je o něco slabší F-Type R, přičemž do vínku dostane výkon 600 koní. To ve výsledku znamená, že vůz bude o něco silnější než výrobně omezený F-Type Project 7. Kromě toho, že se tenhle F-Type stane pomyslnou vlajkovou lodí, podle špiinážních snímků dostane i více agresivní karoserii se zadním křídlem a zadním difuzorem.

Automobil se vyznačuje i masivními nasávacími otvory v předním nárazníku, mírně nižší světlou výškou, většími keramickými brzdami a dle spekulací jsou i vnější zpětná zrcátka pravděpodobně z uhlíkových vláken. Jaguar bude nabízet F-Type SVR výhradně s pohonem všech kol a 8-rychlostní automatickou převodovkou Quickshift, která bude dostatečně optimalizována pro zvládnutí výkonu přeplňovaného 5,0-litrového motoru V8.

Nový Jaguar F-Type SVR Coupe se poprvé ukáže v březnu roku 2016 na autosalonu v Ženeve a možná se v tu dobu dostane i na otevřenou verzi Convertible.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy