Škoda Roomster ve finální verzi přistižena

Nová Škoda Roomster se nám už rýsuje. Dávno víme, že bude stát na základech Volkswagenu Caddy, ale až nyní jsme viděli jeho skutečnou podobu, i když pod maskováním.

Původní siluetu Volkswagenu Caddy nový Roomster nezapře. Z jeho karoserie však bude těžit to, co bylo pro vozy Škoda vždy typické. Tedy velký vnitřní prostor a hlavně zavazadelník. Na druhou stranu to přináší i spoustu kompromisů. Unifikovaný a neatraktivní design nebo velký čelní odpor.

Zatím je ještě moc brzy na to, abychom mluvili detailně o technice. Zaprvé sama automobilka nic k novému Roomsteru neřekla a nevíme, jak obsáhlou modernizaci techniky Škodovka plánuje. Nicméně o motorech už něco málo víme.

Nový Roomster by měl dostat do vínku již nové koncernové agregáty. Základem bude čtyřválcové 1,2 TSI o výkonu 63 kW. Následovat jej bude litrový tříválec 1,0 TSI o výkonu 75 kW (102  koní) a posledním benzinovým agregátem v nabídce bude 1,4 TS o výkonu 92 kW (125 koní).

Samozřejmě nebudou chybět dieselové motory. Očekáváme inovované tříválcové 1,4 TDI, kdy ta nejslabší bude disponovat výkonem 55 kW, a zřejmě se ke slovu dostane i čtyřválcový 2,0 TDI. Zda dorazí s výkonem 81 nebo 110 kW není zatím jisté.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy