Kia Cee'd dostane brzy facelift, vůz už prochází testováním

Plně maskovaný prototyp faceliftovaného vozu Kia cee'd byl koncem týdne přistižen při zimních testech.

Vylepšený Cee'd chce jít proti nejlepším konkurentům v segmentu, kterými jsou Volkswagen Golf a Ford Focus. Dvě z hlavních zbraní nové Kie jsou výrazně nižší cenovka a plná záruka sedm let. K dobru si může Kia připsat i velkorysý seznam standardní výbavy (včetně nezávislého zavěšení zadních kol) a atraktivní design od návrháře Petera Schreyera.

Nicméně, současný Cee'd má i několik stinných stránek, jako je vágní řízení a málo výkonné ​​motory (kromě verze GT). Druhý problém by mohl být vyřešen s faceliftovaným Cee'dem, protože by konečně mohl dostat přeplňovaný zážehový motor o objemu 1.0 a 1,2 litru. Ty mají nahradit staré motory s atmosférickým sáním.

Kromě změn pod kapotou se jihokorejský kompaktní hatchback podrobí i drobné ​​kosmetické úpravě, a to po vzoru sourozence Hyundaie i30. Přijít má i nová sedmistupňová dvouspojková převodovka. Interiér se dočká drobných změn, ale nějaké větší novinky zde čekat nemáme.

Faceliftovaná Kia Cee'd přijde na trh letos v srpnu, takže oficiální obrázky a podrobnosti by se mohli objevit začátkem léta. Světová premiéra je pak naplánována na září na autosalonu ve Frankfurtu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy