Ferrari LaFerrari XX na okruhu Fiorano s dalšími vylepšeními

Chystané nejostřejší Ferrari všech dob, LaFerrari XX, bylo spatřeno jak opět prochází testy, tentokrát na domácím okruhu Fiorano.

Autosalon v Los Angeles je sice v plném proudu, ale špionážní fotografové ze serveru Worldcarfans nafotili plně maskovaný prototyp LaFerrari XX . Drsné LaFerrari se nyní zdá být ještě širší než dříve spatřená verze, navíc má i dva pevné zadní spoilery, které jsme na něm ještě neviděli. Mezi další změny patří přídavné otvory pro sání vzduchu, duální výfukový systém a nižší přední spoiler.

Stejně jako LaFerrari bude i verze XX využívat motor V12 o objemu 6,3 litru, ale nabídne ještě o 100 koní víc.  Celkový součet (včetně hybridního systému) je tak 1050 koní. K tomu se přidají závodní pneumatiky a optimalizovaná aerodynamika. Podle zdroje z Ferrari by vůz údajně měl zrychlit z 0-100 km / h za méně než tři sekundy a rozjet se až na 350 km / h.

Vyrobeno bude kolem 30 vozů a každý z nich bude ohodnocen na 2,5 milionu Eur. Všechny vozy budou uloženy u Ferrari v Maranellu, kde se o ně bude starat technický tým společnosti a poskytne jim potřebnou údržbu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy