Audi Q7 přistiženo v noci při testech, dostalo světla Matrix

Druhá generace Audi Q7 se objevila na serveru Worldcarfans v čerstvé várce špionážních snímků pořízených pozdě v noci.

Snímky byly pořízeny ve 3 hodiny ráno a druhá generace Q7 nabídne výrazně ostřejší design, silně ovlivněný nejnovějšími trendy u Audi. Testovací prototyp měl na sobě tenkou vrstvu maskovací folie, ale i tak se toho dá z pořízených snímků hodně vyčíst.

Nové SUV z Ingolstadtu bude nabízeno i s volitelnými LED světlomety typu Matrix. Zadní světla jsou taktéž tvořena technikou LED a Audi instalovalo i zvětšenou šestiúhelníkovou přední mřížku, decentní střešní zadní spoiler. V interiéru se objeví nový čtyřramenný volant, větší touchpad, větší dotykový displej a analogové ciferníky, které by mohly být u lepších výbav nahrazeny digitálními. 

Audi Q7 pro rok 2016 bude představeno v lednu na autosalonu North American International Auto Show v Detroitu a očekává se, že vůz shodí na váze okolo 363 kg. Bude poháněn modernizovanými šesti- a osmiválcovými motory a nově se do nabídky dostane i verze plug-in hybrid s výkonem 373 koní a se 700 Nm točivého momentu. U něj se počítá s instalací naftového motoru o objemu 3,0 litru V6 TDI, jenž se spojí s elektromotorem a lithium-iontovým akumulátorem.

V plánu je i ostrá verze SQ7, která bude pravděpodobně používat stejný motor jako dříve představený koncept Audi RS5 TDI Concept, tedy twin-turbo šestiválec o objemu 3,0 litru TDI s elektrickým turbodmychadlem a lithium-iontovou baterií. Ve výsledku by měla tato kombinace nabídnout minimálně 385 koní a 750 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy