Závodní Porsche 911 RSR (2015) se prohání po Nürburgringu

Na internet se dostala první várka špionážních snímků, na kterých je zřejmě zachyceno nejnovější závodní provedení Porsche 911 RSR, jenž se prohánělo po mokrém Nürburgringu.

Začátkem týdne se zde prohánělo i konkurenční Audi R8 LMS a nyní tu máme na několika snímcích novou generaci Porsche 911 RSR. Prototyp sice měl na sobě důkladnou kamufláž, ale je jisté, že právě ta bude pravděpodobně ukrývat několik aerodynamických vylepšení, včetně výrazně většího předního spoileru, bočních prahů a zadního nárazníku.

Navíc, zadní křídlo se zdá být o něco větší, než u předchozí 911ky RSR a všimnout si lze i otvorů mezi zadními světly. Pro snížení hmotnosti vozu bude hojně využito karbonové vlákno a lehčí konstrukce.

Zatím neexistuje žádná zmínka o motoru, ale poslední současná generace Porsche 911 RSR je poháněna šestiválcovým 4,0-litrovým motorem typu boxer s výkonem 470 koní, spolupracujícím se šestistupňovou sekvenční závodní převodovkou. Vhodné je také zmínit, že óficiální představení nové generace 911 RSR proběhne pravděpodobně začátkem příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy