Další detaily o blížícím se Mercedesu S-Class Maybach

Nové informace se začínají objevovat nejen o Mercedesu S-Class Pullmann, ale také o luxusní verzi S-Class Maybach, jenž se má ukázat na letošním ročníku Los Angeles Auto Show.

Jeho základem se stane verze S600, takže očekávejme "starý" známý design, ale oproti ní bude přibližně 10 palců delší než model s dlouhým rozvorem. Extra prostor bude věnován cestujícím na zadních sedadlech a prodloužení vozu jde poznat podle delších zadních dveří a posunutým C-sloupkem. 

Změny stylingu bude pokračovat i v kabině, kde se podle serveru AutoWeek usadí exkluzivní technologie, sklopná zadní sedadla a vylepšený infotainment a zábavní systém pro cestující na zadních sedadlech. Můžeme také očekávat ještě bohatší výbavu a možnost osobního výběru čalounění interiéru.

O pohon se postará twin-turbo 6.0 litrový motor V12, který poskytne výkon 530 koní  a 830 Nm točivého momentu. V plánu je i vysoce výkonná varianta, která využije taktéž twin-turbo 6.0 litrový motor V12 z verze S65 AMG. Ta už dodá slušných 630 koní a 1000 Nm točivého momentu. 

Model bude stát kolem 200.000 dolarů a v nabídce se má objevit i obrněná verze, která poskytne balistickou ochranu třídy VR9.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy