Ferrari 458 M přijde do Ženevy, dostane motor V8

Nově vypuštěná informace o chystaném Ferrari 458 M říká, že poslední verze slavného supersportu bude představena příští rok na autosalonu v Ženevě a dostane výkon 666 koní.

Výrobce jej označil kódovým označením "142M" a vůz dostane nový motor, který bude do značné míry vycházet z motoru o objemu 3,8 litru. Ten najdeme u Ferrari California T a podle magazínu Autocar by mohla ostrá 458 M nabídnout až 666 koní. To by bylo více než nabízí jeden z hlavních konkurentů, kterým je McLaren 650S. Z něj totiž řidič vyždíme "jen" 641 koní.

Podle nové zprávy je pravděpodobné, že motor bude mít  kompresní poměr 12:1 a bude těžit z chytrého systému, který dokáže automaticky upravit podmínky pro spalování pro každý z osmi válců. Točivý moment se odhaduje na více než 745 Nm, což je o 68 Nm více než nabídne Mclaren 650S. S vyšším výkonem se inženýři Ferrari vyrovnali tak, že přepracovali spojku a sedmistupňovou převodovkou Getrag.

Plánovaný debut je odhadován na březen příštího roku na autosalonu v Ženevě, kde Ferrari 458 M ukáže evoluční design s důrazem na ještě lepší aerodynamiku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy