Mercedes-Benz třídy E 2016 - Další generace na obzoru?

Nová generace Mercedesu třídy E se zřejmě dostane na veřejnost dříve, než se původně očekávalo, špionážní fotografové totiž zachytili testovací prototyp, jak se prohání po testovacím polygonu.

Jeho vývoj je tedy v plném proudu a nyní můžeme vidět, že budoucí Éčko dostane mírně delší rozvor než dnešní model, takže se dá očekávat více prostornější interiér. Automobil vyjede na stejné odlehčené platformě MRA jako jeho menší bratr třídy C, takže nový E-Class zároveň i shodí několik desítek kilogramů.

Předpokládá se, že Mercedes-Benz nabídne pět verzí modelu E: standardní sedan, sedan s dlouhým rozvorem, kombi, kupé a kabriolet. Celkově se jeho design má stát ještě více sportovnějším, zatímco dvoudveřové kupé a kabrio větší a luxusnější v porovnání se stávajícím modelem.

Nová generace  třídy E dostane hned šest benzinových motorů, jenž budou údajně nabízeny s v objemech v rozmezí 2,2 - 3,5 litru. Vrcholné provedení E63 AMG pro změnu bude pohánět benzínový osmiválec o objemu 4,0 litru twin-turbo, jenž si vypůjčí od bratra s názvem C63 AMG. Podle další zprávy vydané v letošním roce, se nový Mercedes-Benz E dostane do prodeje začátkem roku 2016, a to nejprve na domácím trhu. Je ted velice pravděpodobné, že vůz se nám představí na konci roku 2015.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy