BMW 1 Sedan - nejmenší limusina od BMW nafocena

Německé BMW se smutně kouká na úspěchy konkurence s modely A3 sedan a CLA. Teď se snaží dohnat vlak, který jí ujel. BMW řady 1 v karoserii sedan podrobuje testům a při jednom z testování neuniklo fotoaparátu.

Nečekaný úspěch Mercedesu CLA si všimlo Audi, které v té době již zahajovalo výrobu A3 sedan. Jen bavorská automobilka trochu zaváhala a v tuto chvíli se snaží co nejvíce uspíšit vývoj sedan derivátu BMW 1.

Pokud se vydá podobnou cestou jako Audi, které se poučilo z chyb CLA a svou A3 sedan dotáhlo téměř k dokonalosti, budeme se mít na co těšit. Zatím máme pár zajímavých informací, které poodhalují prostor pod kapotou nebo podvozkovou platformu.

To, že BMW začíná vyrábět čím dál více modelů s pohonem přední nápravy, mnohé fanoušky a zákazníky zarmoutilo. V budoucnu se kompletně přepracuje portfolio modelů, kde budou k dispozici dvě platformy, jedna s pohonem zadních kol a možností pohonu všech čtyř a druhá platforma, která bude pohánět jen ty přední. Nové BMW 1 bude již stát na platformě UKL1 a pod kapotou bude nabízet kontroverzní agregáty.

Paleta motorů nabídne tříválcový přeplňovaný agregát s objemem 1,5 litru a čtyřválcový dvoulitr. Výkonová škála bude začínat na 136 koních a končit na 231, přičemž se počítá i s verzí M, která jistě nabídne výkon nejméně 300 koní. Přičemž budou k dispozici šestistupňový manuál a nebo devítistupňový automat. Výkon bude posílán na přední kola, popřípadě na všechny čtyři pomocí systému xDrive.

Zdroj: Worldcarfans.com

 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy