Rolls-Royce Phantom pro rok 2018 již v testovacím cyklu

Britský Rolls-Royce začal pracovat na příští generaci jeho vlajkové lodi s názvem Phantom, který byl přistižen při testech u technického centra firmy BMW v jižním Německu.

Aktuální generace Rolls-Roycu Phantom je v prodeji už od roku 2003 a teprve v roce 2012 se dočkal mírného faceliftu. Proto není divu, že už letos byla zahájena práce na jeho nástupci, který bude pravděpodobně představen v roce 2017 nebo 2018. Testovací mula má oproti současnému Phantomu výrazně sníženou světlou výšku a dva vstupy pro přívod vzduchu navíc v předním nárazníku.

Kromě toho se záď chlubí čveřicí koncovek výfukové potrubí a jiným zadním nárazníkem. Vůz také dostane ve své nové generaci plug-in hybridní verzi, u které techniku poskytne příští generace německého BMW 7 série. Nový Phantom pravděpodobně shodí i 200 kg váhy, v důsledku rozsáhlého použití uhlíkových vláken a hliníkových dílů.

Po stránce pohonných jednotek se pod jeho kapotu dostane i obří motor V12. Po stránce designu máme podle ředitele Rolls-Roycu očekávat evoluční design s větším charismem a více hranami. No uvidíme, co se z nového Phantomu vyklube.

zdroj: Rolls-Royce, Woldcarfans.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy