Patentové snímky Mercedesu S Pullman unikly na veřejnost

Patentové kresby zobrazující Mercedes-Benz S-Class Pullman se nějakou záhadou koncem tohoto týdne objevily na internetu

Před pár dny Mercedes-Benz potvrdil plány na výrobu dalších derivátů modelové řady S-Class a jeden z nich, verze Pullman, se už dostala na internet. Patentové výkresy modelu se datují k únoru roku 2013, kdy byly registrovány ve Spojených státech, ale teprve teď byly zveřejněny široké veřejnosti.

Jak se dalo očekávat, verze Pullman ke opravdovou limuzínou, údajně má být až 6,4 metru dlouhá a jeho výrobu dostane na starosti firma Brabus. Speciální model dostane uspořádání sedadel  2 +2 +2, přičemž čtyři zadní sedadla budu proti sobě a budou oddělena od těch předních přepážkou. Obrněná varianta je také v přípravě, její hmotnost překročí výáhu 5300 kg a bude to také nejdražší S-Class v nabídce výrobce. Odhadovaná částka se má pohybovat okolo 1.27 milionu dolarů.

S-Class Pullman půjde do výroby v první polovině roku 2015, ale předtím jej zřejmě Mercedes oficiálně představí letos v listopadu na autosalonu v Guangzhou. V roce 2016 by měl přijet i Mercedes S-Class Cabriolet, o něm budeme taktéž včas informovat. 

Zdroj: telegraaf.nl

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy