Audi TT Roadster přijde už koncem roku 2014

Audi | foto: Audi

Prototyp otevřeného Audi TT třetí generace se proháněl včerejším dnem po ulicích Německa. To značí, že jeho premiéru můžeme očekávat už tento rok.

Třetí generace Audi TT  byla představena již v březnu na autosalonu v Ženevě, takže přirozeně se v Ingolstadtu rozhodli pro doplnění modelové řady o kabriolet. Audi TT Roadster byla i přes důkladné maskování  spatřena s látkovou střechou. Očekávat lze tak vysouvací ochranné oblouky v případě převrácení vozu a i větrný štít. 

Zadní výklopné víko se zdá být poněkud delší ve srovnání s variantou kupé, zatímco interiér se pravděpodobně ukáže jen s minimálními změnami. TT Roadster bude k dispozici se 4-válcovým 2.0-litrovým přeplňovaným benzínovým motorem a to hned ve dvou výkonnostních verzích. První  nabídne výkon 230 koní a 370 Nm točivého momentu, druhá pak 310 koní a 380 Nm. 

K dispozici bude také úspornější 2,0-litrový turbodiesel o výkonu 184 koní a s 380 Nm točivého momentu. Převodovky jsou v plánu dvě, typická šestistupňovou manuální a pak i šestistupňová automatika. Oficiální odhalení se uskuteční na začátku října na autosalonu v Paříži, s prodejem se počítá od jara roku 2015.  

zdroj: Wordcarfans.com, Audi

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy