V USA byl zachycen na ulici Volkswagen Golf VII GTE Variant!

V USA se poslední dobou dějí zajímavé věci, krom dříve představeného sportovního konceptu na bázi Golfu Variant, se začátkem tohoto týdne podařilo jednomu fanouškovi VW nafotit na ulici zajímavý prototyp Golfu.

Jedná se konkrétně o Volkswagen Golf VII Variant GTE, jenž parkoval v blízkosti  v San Franciscu.Volkswagen má velké plány na rozšíření modelové řady Golf VII Variant a vedle ostré verze R, jenž nabídne 300 koní a pohon všech kol 4Motion, se tak zřejmě objeví i úsporný derivát GTE. Ten se již vyrábí ve verzi hatchback, rodinné provedení Variant ovšem bude naprosto novinkou. 

Stejně jako hatchback, se i Variant vyznačuje svou poupravenou přední mřížkou chladiče s modrými prvky, a logem "GTE" . Za mřížkou by se mohl ukrývat i nabíjecí port, ale to fanoušek nestačil v rychlosti prozkoumat.  Stejně tak nestačil pořídit fotografie interiéru, ale je velice pravděpodobné, že i tam se najdou  modré akcenty spolu se s 6,5-palcovým informačním displejem. Ten informuje řidiče o toku energie a využití veškeré síly.  

Budeme-li vycházet z verze hatchback, pak by se u Varianta GTE mohl objevit benzínový 1,4-litrový 4-válec . jenž spolupracuje společně s elektromotorem a lithium-iontovým akumulátorem s kapacitou 8,8 kWh. Dohromady se Golf VII GTE chlubí výkonem 204 koní a 350 Nm, což by bohatě postačovalo i pro specifikaci Variant. 

Plug-in hybridní varianta může čistě na elektrickou energii ujet přibližně 50 km a poté, co vyčerpá veškerou energii, o výkon se začne starat motor TSI.  Celkový dojezd pak u krátké verze GTE činí 940 km.

Zdroj: forums.vwvortex.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy