SUV od Bentley na kvalitních špionážních fotkách!

O plánovaném SUV od Bentley se mluví už celkem dlouho a jen pomalu vyplouvají na povrch první detailní informace o tom, co vlastně můžeme od Bentley očekávat.

Nyní nám to samotný výrobce ulehčil, když se nechal načapat v Alpách, kde se právě jeden prototyp proháněl. Vůbec první SUV Bentley přijde na trh v roce 2016 a slibuje, že bude nejluxusnějším modelem v tomto segmentu. Tento model se již defacto představil veřejnosti před více než dvěma lety, tehdy se jednalo o koncept EXP 9 F. 

Jeho design ale byl velmi kontroverzní, takže sériová byl naplno zamaskován, i přesto si lze odvodit, že design si najde inspiraci v sesterském Continental GT Flying Spur. Vůz vyjede na podvozkové platformě MLB Evo a zprvu bude k dostání s motorem V8 o objemu 4,0 litru twin-turbo. Později do nabídky přibude i nejsilnější motor v řadě, kterým bude zážehový dvanáctiválec s objemem 6,0 litru. Pro šetřílky nabídne Bentley v roce 2017 i plug-in hybridní variantu.  

Výroba modelu se bude konat v britském Crewe, kde Bentley nabídne celkem 1000 nových pracovních míst, cenovka vozu zatím samozřejmě není přesně definována. 

zdroj: Bentley

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy