Renault Espace 5. generace již probíhá testovacími jízdami

Francouzský výrobce vozidel Renault se opravdu pustil do vývoje páté generace rodiného velkého MPV Espace a včera se podařilo zachytit první prototyp.

 

Ten i přes své důkladné maskování prozrazuje, že se velkou inspirací pro pátou generaci Espace stal dříve uvedený koncept Initiale. Pátá generace Renaultu Espace se má dle slov vedení značky představit veřejnosti už letos v říjnu na autosalonu v Paříži. Minulé září na autosalonu ve Frankfurtu jsme viděl Renault Initiale Paris Concept, který je právě základem, pro nový Espace.  

Doposud patřil Espace spíše k nudným a průměrným vozům a postupem času zájem o něj upadal. Proto nová generace velkého MPV přinese velkou porci exkluzivity, vzrušení a už nebude tím hranatým nevzhledným kusem plechu. Renault pro nový Espace vyvinul novou podvozkovou platformu CFM1, která přinese velké úspory na váze. 

Spekulace se točí i kolem pohonných jednotek, které se pod kapotu páté generace Renaultu Espace dostanou. Očekává se nasazen nových a úsporných přeplňovaných čtyřválcových benzínových a dieselových jednotek.

Zdroj: Renault, Worldcarfans.com

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy