Nový VW Passat B8: postupně poodkrytá svou podobu

Příští rok přinese novou generaci Volkswagenu Passat, který se již pečlivě zamaskován projíždí po silnicích evropy. Představí se ve Frankfurtu v roce 2015.

Prototypy Passatu s označením B8 jsou opravdu dobře maskované. Co však inženýři z Wolfsburgu nezamaskovali je prodloužený rozvor. Tento oblíbený model střední třídy stojí na stejné modulární platformě MQB, stejně jako Golf nebo Škoda Octavia. Ta je však v jeho případě pořádně prodloužená.

Na fotkách je v karoserii sedan. Avšak, stejně jako tomu je u generace sedmé, tak osmá se dočká karosářských variant kombi a CC. Mluví se také o tom, že by mohl poprvé přijít i kabriolet, který by tak možná nahradil končící Volkswagen Eos.

Jstě by vás zajímalo, jak naroste objem zavazadelníku. Ten by se mohl pohybovat okolo 650 litrů a při sklopení zadních sedadel, by mohl objem narůst až na 1800 litrů.

Pod kapotu se usídlí přeplňované motory. Základem se stane opět 1,4 TSI, které bude umět deaktivovat dva ze čtyř válců, pokud to nebude potřeba. Následovat bude motor 1,8 TSI a vrcholem nabídky již nebude V6 3,6, ale dvoulitrový třistakoňový agregát známý z Golfu R.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy