Ještě ostřejší Volkswagen Golf R

Na fotografiích zveřejněných serverem worldcarfans.com, je zachycen Volkswagen Golf tvářící se jako GTI, přitom o GTI zřejmě nejde. Určitě ne o obyčejné GTI.

V Německu byl tento červený Golf zachycen jak na obyčejných silnicích, tak i na Nürburgringu, kde se ostře proháněl. Teď vyvstává otázka, co to vlastně je za sportovního Golfa? V nabídce máme několik hot hatchů od Volkswagenu. Konkrétně GTI, GTI Performance a nejvýkonnější Golf R.

Máme hned dvě nabídky řešení. První je, že se jedná o ještě ostřejší verzi Golfu R, pod pracovním názvem Golf R Evo, který by mohl nabídnout o nějakých 10% vyšší výkon. O Golfu R Evo se mluvilo na začátku tohoto roku.

Druhá varianta by mohla být přesnější. Podle loga na čelní mřížce lze usoudit, že půjde o „vyladěné“ GTI. Jednalo by se o Golf GTI Club Sport, který by měl být odlehčená verze GTI s nižším podvozkem a výraznějším bodykitem.

Ať to bude Golf GTI Club Sport nebo Golf R Evo, tak se jeho premiéry dočkáme na letošním srazu u jezera Wörthersee, kde ostatně, koncern Vokswagen včetně České Škodovky, něco zajímavého představí každý rok.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy