Nové Audi R8 se zběsile prohání na Nürburgringu

Server Worldcarsfans.com uveřejnil fotografie, na kterých je zachyceno nové Audi R8 při testování na Nürburgringu.

Zamaskovaný prototyp nové generace supersportovního Audi R8, testovali inženýři z Ingolstadtu na vyhlášeném německém okruhu Nürburgring. Z fotek lze odvodit základní rysy nové "erosmičky". I přes silné maskování, můžeme vidět agresivní přední masku s výraznou mřížkou, která je lemována hranatými světlomety a mohutnými otvory pro sání vzduchu. Výraznější budou i blatníky a také aktivní zadní spoiler. Zadní části pak budou dominovat štíhlé zadní světla a agresivní zadní difuzor. Samozřejmě nebudou chybět čtyři výrazné koncovky výfuku. 

Základní motorizací bude zřejmě aktuálně používaný 4.2 litrový V8 agregát, s výkonem 430 koní (316 kW) a 430 Nm. Silnější verze by opět mohla dostat surový V10 agregát s objemem 5.2 litru, produkující 525 koní a 530 Nm. Počítejte však s tím, že výkony narostou minimálně o 5-10% oproti stávajícím hodnotám.

O přenos síly na vozovku se bude starat pohon všech kol se systémem quattro. Převodovka bude buďto šestistupňová manuální, nebo sedmi (možná i osmy) stupňový dvouspojkový automat. Nová generace Audi R8 by měla jít do výroby v druhé polovině tohoto roku. Proslýchá se však, že se zahájení výroby, kvůli nějakým změnám zpozdí, a to až o půl roku.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy