Porsche 911 GT3 RS se v nové generaci již prohání po silnicích

V roce 2015 bychom se mohli od automobilky Porsche dočkat nové generace modelu 911 GT3 RS, protože jak to tak vypadá, její generace se už pilně testuje v běžném provozu.

Špionážní fotografové zachytili vůz, který sice nápadně připomíná  slabší 911 Turbo, ale oproti němu má tento zachycený kus  velké přívody vzduchu na stranách, velké zadní křídlo a velká kola z lehkých slitin z modelu 918 Spyder. Tyto detaily značí, že se jedná o nejsilnější variantu modelové řady 911, kterou bude verze GT3 RS.

Aby toho nebylo málo, dalším poznávacím znakem je centrální duální výfukový systém a velké vstupy pro vzduch v zadním nárazníku. Dle zatím neoficiálních zpráv nové Porsche 911 GT3 RS bude nabízeno pouze s automatickou převodovkou PDK, která bude řádně přepracována. Otázkou zůstává, jaký motor se bude starat o pohon nejsilnější verze. Zatím se počítá se 3.8- litrovým šestiválcem, který poskytne výkon více než 475 koní

Kromě výše uvedených změn se také 911 GT3 RS dočká výrazného úbytku na váze. Porsche chystá na novou generaci instalovat lehčí panely karoserie, karbonové doplňky v kabině a také tenčí skla.

K oficiálnímu odhalení zcela nového Porsche 911 GT3 RS by mohlo dojít v říjnu roku 2014, a to na pařížském autosalonu.

zdroj: Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy