Mini třetí generace na obzoru

Mini Cooper | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nové Mini se začne vyrábět ještě letos. Fotky odhalily změny v interiéru

Třetí generace oblíbeného třídveřového hatchbacku Mini s interním označením F56 se blíží. Továrna na výrobu v Oxfordu právě prochází posledními změnami, stejně tak i výrobní linky. Pracovníci mají od příštího týdne navštěvovat školící semináře a sezení. Dolaďují se detaily, vše se chystá na započetí produkce.

První kusy by se měly objevit ještě tento rok. Uvidíme, zda současná produkce druhé generace v téže továrně neovlivní předpokládané termíny. Její výroba by měla setrvat orientačně dva roky a to až do plnohodnotného nahrazení verzí 2013.

Po dlouhých sedmi letech přichází facelift s novým interiérem. Fotka serveru Reddit na začátku článku jasně znázorňuje podobu palubní desky bez rychloměru ve středu často kritizovaného kruhového panelu. Můžete porovnat se současným provedením - fotka viz níže. Nová všední lokace dynamické podoby rychloměru pod volantem a vedle umístěného otáčkoměru dává tušit spíše motocyklovému pojetí rychlosti. Funkce rychloměru uvnitř středového panelu nahradilo rádio a obrazovka. Po stranách umístěné kulaté výdechy ventilace vystřídaly hranaté. Povšimnout si můžeme do celkového designu se nehodícího volantu, pocházející z některého vozu BMW.

Mluví se o čtyřech možných variantách výbavy, obsahující obrazovku, navigaci a jiné.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy