Nadupaná Astra přistižena

Astra OPC | foto: Archiv AutoRoad.cz

Počátkem příštího roku dorazí do showroomů Opelu potažmo Vauxhallu vrcholné provedení modelu Astra. Že se třídveřová Astra GTC designově povedla je nesporné, špičková motorizace jí bude slušet o to více.

Během testování byl přistižen téměř nezamaskovaný exemplář Vauhallu Astra VXR (britská interpretace Astry OPC). Fotografie přinesl AutoExpress.com (ZDE). Ze záběrů je patrný výrazný bodykit, rozšířené blatníky a rozměrné zadní křídlo.

Opel bude čelit konkurenčnímu Golfu R a připravovanému novému Focusu RS, proto nemůže nic ponechat náhodě a proti předcházející generaci výkonově přitvrdí. Předchůdce generoval výkon 240 koní, nástupce nabídne koní 300 a zrychlení na stovku pod šest sekund! Stejně jako Focus RS bude i Astra tento potencál přenášet jen na kola přední nápravy. Golf R zvolil jistější cestu s pohonem všech kol.

Pokud si Opel udrží nastavený dobrý standard svých modelů OPC, je na co se těšit. Insignia i Corsa v provedení OPC se vydařily. Třísetkonový hatchback má tedy všechny předpoklady uspět. Za cenu kolem 25 tisíc liber by se mu to mohlo podařit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy