SPY: Škoda Octavia třetí generace vyfocena

Škoda | foto: Archiv AutoRoad.cz

Neznámý zaměstnanec Škody vyfotil karoserii nového kombíku, která sjíždí z vývojové linky. Prototyp je verzí kombi třetí Octavie nebo nového menšího vozu.

Fotografie, jejichž autor je pochopitelně anonymní (za nedávné špionážní snímky Škody Superb byl autor odsouzen k podmíněnému trestu), zobrazují nový vůz s karoserií kombi. Zatím není jasné, o který typ půjde, může jít jak o Octavii třetí generace, tak také o praktickou verzi vozu, který zatím známe jako koncept MissionL.

Při důkladném srovnání fotografií konceptu MissionL a vyfoceného prototypu je možné nalézt poměrně velké množství odlišností ve tvarování přední masky. Je nyní otázkou, zda se tvář konceptu promění, nebo zda jde spíše o novou Octavii. Osobně se kloním spíše k druhé možnosti.

Na první pohled je patrné, že linie, kterou získal koncept MissionL, se Škoda rozhodně nehodlá vzdát. Karoserie je mnohem ostřeji řezaná než u současných, spíše oblých vozů. Charakteristická bude poměrně značně profilovaná kapota, prolis vedoucí od předku vozu až po jeho konec, a výrazně vkrojené místo pro poznávací značku.

Ať již jde o Octavii nebo menší A-Entry, vůz v sériové podobě uvidíme do dvou let.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy