Seat Ibiza ST ve sportovní variantě FR

Ibiza ST | foto: Archiv AutoRoad.cz

Během testovacích jízd bylo přistiženo kombi Ibiza ST ve sportovní verzi FR. To by se v sériové podobě mělo ukázat na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Seat se rozhodl rozšířit nabídku verzí FR pro model Ibiza. Po pětidveřovém hatchbacku a třídveřové sportovní verzi SC se dostane stopadesátikoňový motor i pod kapotu kombi. Přijdou si tak na své i milovníci svižné jízdy a potřebující větší zavazadelník.

Pro pohon rychlého kombíku slouží čtrnáctistovka TSI ve výkonové variantě 150 koní a spolupracující se sedmistupňovou skříní DSG. Vznikne tak konkurence v rámci koncernu pro Škodu Fabii RS Combi, ta ovšem využívá o 30 koní silnější verzi jednotky 1,4 TSI. Ta je u Seatu vyhrazena jen třídveřové verzi Ibizy SC Cupra.

Na snímcích uveřejněných serverem carscoop.blogspot.com si můžete špionážní snímky prohlédnout. Sourozence z řady FR připomene upravenými nárazníky a dvojitou koncovkou výfuku. Není vyloučeno, že by mohla později vzniknout Ibiza ST i ve speciálním provedení Bocanegra vystavená loni jako koncept na srazu koncernu VW ve Wörthersee.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy