VW Passat 2011: další uniklá fotka

Passat | foto: Archiv AutoRoad.cz

Ve Wolfsburgu mají zřejmě problémy s loajalitou zaměstnanců.Po připravovaném Tiguanu unikl i snímek připravované generace VW Passat. Opět ji přinesl AutoWeek.

Unikl jen jeden snímek zachycující přední část sedanu Passat. Opět pochází z oficiální brožury. Po internetu již kolovaly fotky zamaskovaných exemplářů a německé servery přišly s jeho náčrtky.

Jak se dalo asi očekávat půjde i Passat v nastoleném trendu současného designu značky. Snoubí se v něm hrany a obliny, maska chladiče je podobná té v Polu nebo Golfu. Oproti ostatním modelům vypadá poněkud hranatěji, což v rámci střední manažerské třídy není naškodu. K dispozici budou již tradičně verze sedan a kombi.

Volkswagen se chce touto novou generací více zaměřit i na zákazníky, kteří upřednostňují vyšší hráče ve třídě jako třídu C od Mercedesu a BMW řady 3. Patrné to má být prý převážně v interiéru.

Pod kapotu Passatu zamíří ucelená nabídka motorových jednotek. Zážehové 1,4 TSI a 1,8 TSI, paleta vznětových jednotek se bude skládat z několika variant jednotek 1,6 TDI a 2,0 TDI. Pro milovníky sportovních verzí se připravuje model označený R, u něj se předpokládá nasazení přeplňované zážehové jednotky objemu 2,0 litru o výkonu 270 koní.

Finální sériovou verzi Volkswagen ukáže v září na autosalonu v Paříži.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy