Takto vypadá opravdový luxus. Maybach S600 Pullman má interiér, jaký jste ještě neviděli

Mercedes-Maybach S600 Pullman | foto: youtube.com

Zaujal vás tento nadpis? Pak nejspíše toužíte po tom vidět opravdový luxus, a pojmy jako Maybach či Pullman vám nejsou cizí. Ano, když se skloubí výrobce a úpravce luxusních automobilů s tou nejlepší limuzínou, jakou je Mercedes schopen vyrobit, nemůže to dopadnout špatně. Přinášíme vám tedy opravdový unikát, superluxusní automobil pro vyvolenou a velmi bohatou smetánku.

Základem vozu je Mercedes-Benz třídy S, který je dlouhodobě vyráběn v továrně Daimler v sousedním Německu. I když jsou automobily třídy S dlouhodobě považovány za nejinovativnější, nejbezpečnější a nejkomfortnější automobily na světě, někomu to však nemusí stačit a proto se Mercedes pro takové lidi snaží vždy nabídnout něco navíc. Od roku 2002 měla tento úkol značka Maybach, kterou se automobilový koncern Daimler AG pokusil takto oživit. Luxusní limuzíny Maybach se však již nedokázaly přiblížit historickým ekonomickým úspěchům a značka Maybach zůstala čistě otázkou prestiže, což však nestačilo a tak se společnost Daimler AG v roce 2012 rozhodla ukončit použití této značky. Za tu dobu však vzniklo několik opravdových skvostů, které si zaslouží obdiv.

Mercedes-Maybach S600 Pullman | foto: youtube.com

Model Mercedes-Maybach S600 Pullman (popřípadě jeho facelitovaný nástupce s označením S650) je velmi ojedinělý a vzácný. I když je tato státní limuzína navržena především pro nejvyšší panovníky a státníky, automobilka jako taková neomezovala prodej pouze na vybranou "smetánku" a automobil si tak mohl pořídit téměř kdokoliv, kdo byl schopen disponovat dostatečným finančním obnosem. Pokud by vás snad zajímala cena tohoto konkrétního vozu, pak bohužel nejsme schopni odpovědět. Nový model měl sice v základu přijít na nějakých 14 až 15 milionů korun, ale množství úprav dokázalo cenu značně navýšit, klidně až zdvojnásobit. 

Mercedes-Maybach S600 Pullman | foto: youtube.com

Že se jedná o vrcholnou variantu prozrazují již nápisy V12 na boku vozidla. Pod kapotou se ukrývá vrcholná varianta v podobě šestilitrového dvanáctiválce se dvěma turbodmychadly, díky kterým motor disponuje výkonem 395 kW (530 k) a točivým momentem 830 Nm, což bude jistě spolehlivě stačit i na automobil s váhou pohybující se kolem 3,5 tuny. Nicméně, o pohonnou jednotku zde vlastně až tolik nejde. Koně pod kapotou bude mít stejně na starosti váš "kočí", majitel takového vozu má své místo vzadu, kde se nachází ta pravá luxusní oáza klidu i pomyslné velící centrum.

Luxusní dvojice sedadel ve směru jízdy je opatřena množstvím ovládacích prvků, které vám (po té, co se s nimi naučíte) dávají netušené možnosti. Světlý interiér, malé polštářky a huňatý koberec, to je pouze začátek vašeho cestovatelského dobrodružství. Z vašeho sedadla můžete vytvořit v automobilu takovou atmosféru, jakou jen budete chtít - záclonky, zástěny, ambientní osvětlení či masáže, automobil udělá cokoliv pro to, abyste se cítili dobře. Můžete odpočívat, sledovat televize, vychutnávat si vychlazené šampaňské, pracovat, řídit svůj podnik a nebo třeba celou zemi. Maybach S600 Pullman je prostě výjimečné auto pro výjimečné lidi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy