VW uvádí Multivan v exkluzivní edici T32 TDI Sportline

Volkswagen Transporter Kombi T32 Sportline | foto: Volkswagen

Označení Sportline je nám známé především k vozům značky Škoda. Málokdo však ví, že tuhle nálepku nově nese VW Multivan T6.

Ve Velké Británii se tamní zastoupení Volkswagenu rozhodlo, že připraví pro svoje zákazníky něco extra speciálního. Výsledkem je Multivan T32 TDI Sportline. Už na první pohled přitom tahle dodávka vypadá, že sežere každého, kdo se jí připlete do cesty.

V základu zde najdeme 18palcová dvoubarevná litá kola v černém lesklém laku. K tomu se přidává černý lak karoserie, snížené tlumiče a nové výraznější nárazníky vpředu a vzadu. Tohle všechno pak připomíná podobu Passatu R-Line, zejména proto, že celá příď jako by mu z okla vypadla.

Speciální edice Multivana dostala i pořádnou porci uhlíkových vláken. Vyrobeny jsou z něj kryty zpětných zrcátek a dekory v kabině. Interiér vypadá taktéž naprosto odlišně, než jsme zvyklí. Britové zde najdou sedadla v kombinaci červené a černé kůže s bílým kontrastním prošíváním.

Jak název Sportline napovídá, pod kapotou nečekejme nic slabého. V nabídce jsou výhradně nejsilnější motory, tudíž jednotka 2,0 Bi-TDI s automatem DSG o sedmi rychlostích. Brzy se objeví i verze s výkonem 204 koní, kterou zastoupení nabídne dokonce i s manuálem! Volkswagen Užitkové vozy plánuje rozšířit řadu Sportline už v roce 2017, kdy do sportovního obleku pošle další verze modelu T6.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy