Nová Honda Ridgeline má propracovanou ložnou plochu, uvnitř pak komfort SUV

Nová Honda Ridgeline nabídne velmi propracovanou ložnou plochu. | foto: Honda

Segment pickupů je v Evropě pro Hondu zapovězeným územím. V USA ale Japonci s modelem Ridgeline slaví výrazné úspěchy. A právě středně velký pickup aktuálně přijíždí ve zcela nové generaci, která zaujme nejen propracovanou ložnou plochou.

Nováček je o celých 10 centimetrů delší a 13,7 centimetrů širší než předchůdce, což se logicky podepsalo především na velikosti ložné plochy a na prostoru v kabině. Jak už bylo řečeno v úvodu, korba je tím asi vůbec nejzajímavějším, co Ridgeline může nabídnout. Začít můžeme hned u otevírání, které probíhá klasicky dolů nebo do strany. Tím se z Hondy stává první vůz, nabízející toto řešení. Samotná plocha je potom příkladně rovná, vzhledem k úložnému systému In-Bed Trunk velmi praktická a s použitím zabudovaného audiosystému také zábavná. Tím spíš, že do příplatkové 400 W zásuvky se dá připojit plochá televize. Pokud však budete zadní část auta využívat přece jen spíše na práci, pak vězte, že uveze až 725 kilogramů.

Víko ložné plochy je svým otevíráním unikátní, Honda Ridgeline. | foto: Honda

Standardně čtyřdveřová kabina pojme pětici cestujících, díky zadním děleným sedákům lze ale převážet i delší předměty. Výbava může být na pickup až nevídaná, když vedle multimediálního systému s osmipalcovou obrazovkou a rozhraním Android Auto, respektive Apple CarPlay, umí Honda nabídnout také kožené čalounění, třízónovou automatickou klimatizaci, couvací kameru (standard pro všechny výbavy) nebo bezklíčkové startování. Už v základu pak dostanete kvalitní materiály, příkladné zpracování a čitelnou palubní desku. Zvenku je Ridgeline velice podobný současným SUV japonské automobilky, když nabídne do světel „zakusující se“ chromovanou masku chladiče.

Nový Ridgeline stojí na globální platformě Hondy pro pickupy, což znamená nezávislé zavěšení všech kol. Pod kapotou se objeví 3.5litrový zážehový šestiválec i-VTEC v kombinaci se šestistupňovou automatickou převodovkou. Vůbec poprvé bude na výběr mezi pohonem předních nebo všech kol, přičemž ve druhém případě dostanete systém i-VTM4 s vektorováním točivého momentu a voličem Intelligent Terrain Management, zahrnující režimy Normal, Sand, Snow a Mud.

Bezpečnost má na starosti nejen posílená struktura karosérie, označovaná jako ACE, ale také sada bezpečnostních asistentů Honda Sensing, obsahující varování při opuštění jízdního pruhu, systém nouzového brzdění, přednárazový systém, asistenta pro změnu jízdního pruhu nebo udržování v jízdním pruhu. Prodej se v USA rozběhne v polovině letošního roku, vrcholem nabídky se stane černě lakované provedení Black Edition.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy