Spolupráce s Fiatem je zapomenuta, PSA s Toyotou představují konkurenta Multivanu

Současná paleta dvojitého šípu má sjednocený nejen design kol, Citroën SpaceTourer. | foto: Citroën

Neohroženým vládcem segmentu středně velkých dodávek je už několik let Volkswagen řady T, zahrnující Transporter, Caravelle a Multivan. V příštím roce však Němcům přibudou vrásky na čele, to když koncern PSA ve spolupráci s Toyotou představí novou generaci středně velkých dodávek.

Pokud znáte současnou čtveřici, Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Fiat Scudo a Toyota ProAce, možná vám tak ve výše zmíněné čtveřici chybí italský zástupce. Fiat totiž na výrobě středně velkých dodávek bude spolupracovat s Renaultem a Opelem. Zřejmě i proto se Citroën rozhodl přejmenovat Jumpy na SpaceTourer a Peugeot Experta na Traveller. Jediná Toyota si tak zachovala původní jméno.

Technické detaily zatím známé nejsou, potvrdit se tak dá snad jen příchod osobní i čistě užitkové verze. Ač budou tyto tři modely technicky totožné, vzhledově odkazují na identitu vlastní značky. Peugeot tak dostal vykrojená světla, „pláty“ v předním nárazníku s LED diodami denního svícení a masku ve stylu nové 308, Citroën naproti tomu disponuje úzkou maskou se dvěma šípy, spojující přední světla, a krátkými diodami denního svícení a Toyota má masku tvarovanou do „véčka“, velká světla a výrazný nasávací otvor.

Zadní partie s prohýbaným víkem kufru má celá trojice shodné. Výroba bude probíhat v továrně Sevelnord ve Francii, světová premiéra je plánována na ženevský autosalon v březnu příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy