Mercedes Travego se změnil na Santova posla, místo sobů má stádo koní

Největším lákadlem jsou určitě LED diody, Mercedes-Benz Travego Christmas | foto: Mercedes-Benz

Svátky klidu a míru se zase po roce blíží a důkazem je i včerejší první adventní neděle. Vědomy jsou si toho i samotné automobilky, které připravují auta, v tomto případě autobusy, s vánoční tématikou. Pro letošek ukázal Mercedes-Benz vánočně nastrojený autobus Travego.

Vánoční Mercedes-Benz Travego byl představen v jedné autokarové společnosti v Mnichově. Pokud máte zájem o možný pronájem nebo nákup takového autobusu, musím Vás zklamat. Vyroben byl pouze jediný kousek na základech modelu Travego M, který disponuje vánočně pojatým exteriérem, jenž vytvořilo DesignStudio v Mannheimu.

Z profilu zaujme motiv Santa Clause, Mercedes-Benz Travego Christmas | foto: Mercedes-Benz

Zvenčí zaujme červenobílý design s tónovanými skly a grafikou rampouchů. Z profilu nelze přehlédnout i motiv Santa Clause, který sedí na vlastním autobusu a za ním je sob na saních. Největší pozornost si však zaslouží LED pásky, které mohou blikat červeně, zeleně nebo modře. Veškeré osvětlení autobusu ovládá řidič ze svého pracoviště a může také nastavit stálé či přerušované svícení nebo regulovat rychlosti.

Zmíněný autobus bude k dispozici jenom pár provozovatelům v Německu, kteří budou mít zrovna v plánu výlet či akci ohledně Vánoc. Společnost dostala již několik rezervací, dokonce i na vánoční koncert Regensburg Cathedral Choir, kam by mohla vzít skupinku těžce postižených dětí, pochopitelně zcela zadarmo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy