Nastal čas k zazimování vaší motorky, ochraňte ji před zloději!

Firma Tokoz a statistika počtu vloupání | foto: Tokoz

Několik dlouhých měsíců budou muset motorkáři zapomenout na projížďky na svých strojích. Zima je za dveřmi a je tedy vhodný čas motorky zazimovat. Kromě péče o samotný technický stav je potřeba dbát také na její zabezpečení. Ať už spoléháme na vlastní garáž, nebo placené garážové stání, odpočívat by měla zejména v bezpečí a zabezpečena tak, abychom měli maximální jistotu, že případného zloděje veškeré bezpečnostní prvky odradí.

Firma Tokoz a statistika počtu vloupání | foto: Tokoz

Ročně se podle statistik Policie ČR odcizí zhruba 800 jednostopých motorových vozidel v průměrné hodnotě kolem 38 000 korun (statistiky PČR 2012 – 2014). V letošním roce bylo odcizeno prozatím „jen“ 430 motorek v celkové hodnotě 15 277 000 korun. Podle odhadů by měl do konce roku počet krádeží stoupnout ještě o 200 motorek v celkové hodnotě přes 8 milionů korun. Poslední čtvrtletí 2015 by tak mělo být horší než vloni.

Krádež bývá dílem okamžiku, i malá zábrana může pomoci

Také v případě motocyklů platí tzv. pravidlo pěti minut – k čemu se zloděj během prvních pěti minut nedostane, to z největší pravděpodobností neodcizí. Dodatečné zabezpečení majetku je v rámci řešení celého bezpečnostního štítu často opomíjené. Přitom jsou to právě dodatkové zámky, jež lze pořídit za cenu v řádech stokorun, které mohou zloděje v jeho konání odradit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy