JAK Renault využil zkušenosti z F1? Clio a Captur přijíždí s plug-in hybridním pohonem

Renault plug-in hybrid | foto: Renault

Renault Group, průkopník elektrických vozů, představil novinku - hybridní provedení nového modelu Renault Clio a Renault Captur.

Renault Group patří k průkopníkům elektrických vozů na českém trhu, neboť do jeho portfolia patří nejen nejprodávanější elektrický vůz Nissan Leaf, ale taktéž velmi oblíbený Renault Zoe.

Nyní přichází s novinkou, hybridním provedením nového modelu Renault Clio Renault Captur. Konkrétně se jedná o nejprodávanější modely, kterými jsou nové Clio E-TECH 140 hp a nový Captur E-TECH Plug-in 160 hp.

Renault Clio e-tech | foto: Renault

Inženýři Renault navrhli inovativní řešení pro hybridní řadu, která je originální a exkluzivní, s více než 150 patenty, založená na hybridní „sériově paralelní“ architektuře, která zajistí maximální efektivitu hybridního pohonu a současně nadstandardní uživatelský komfort.

Renault Captur plug-in hybrid | foto: Renault

Renault při premiéře této hybridní řady neopomenul připomenout, že také využívá rozsáhlou znalostní základnu týmu Renault F1 a hybridní modely sdílí poznatky z technologie původně vyvinuté pro závody F1.

Výsledkem je, že tato plug-in hybridní vozidla jsou vybavena baterií, která optimalizuje elektrickou jízdu díky své schopnosti dobíjení externím elektrickým připojením.

Renault Clio e-tech | foto: Renault

Baterie s nižší hmotností a rozměry tak vydrží zásobovat elektrickou energií elektromotor vozidla i při delších jízdách.


Zdroj: Renault

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy