Subaru Impreza prošlo faceliftem. Staré dobré časy legendy odvál čas...

Bývalá legenda Subaru Impreza prošla pro rok 2020 faceliftem | foto: Subaru

Bývalá legenda, jenž v 90. letech minulého století zářila na světových rallye, prošla faceliftem.

Dle tiskové zprávy od japonské automobilky prošla Impreza pro modelový rok 2020 drobným faceliftem. Na přídi je teď nový nárazník a světla, ty dálková jsou adaptivní. Ke všem verzím bude nově dostupný bezpečnostní systém EyeSight. Ten v sobě sdružuje různé jízdní asistenty, jakými jsou například adaptivní tempomat a systém, jenž udržuje vůz v jízdním pruhu.

Pod kapotou se toho moc nezměnilo. I nadále všechna čtyři kola roztáčejí atmosférické čtyřválcové boxery. Konkrétně se jedná o motory o objemu 1,6 a 2,0 l. Agregáty jsou naladěny na 85, respektive 113 kw. Obě pohonné jednotky přenášejí výkon na kola prostřednictvím bezstupňové automatické převodovky CVT. O "ostřejších" verzích Japonci mlčí. Zda se dočkáme verze WRX, či dokonce WRX STI je zatím ve hvězdách. Moc nadějí si ale neděláme.

Bývalá legenda Subaru Impreza prošla pro rok 2020 faceliftem | foto: Subaru

Z našeho pohledu je totiž smutné, že dřívější auto pro opravdové řidiče, které v reálném světě dokázalo potrápit sportovní vozy, tolik vyměklo. Rádi bychom i dnes viděli v nabídce automobilky Subaru vůz, který by dokázal držet krok se superrychlými kompakty, jakými jsou například Audi RS 3, či Mercedes-Benz A45 AMG.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy