Už i Jeep začíná elektrifikovat, představil Commander Plug-in Hybrid

Jeep Commander PHEV | foto: Jeep

Elektrifikace je hlavním tématem většiny automobilek už několik let, reálné výsledky se ale ukazují pomalu. Mezi automobilky s hotovým systémem mířícím do produkce se nově dostal i Jeep, který brzy uvede plug-in hybridní verzi svého největšího modelu.

Jeep Commander je od začátku výroby minulý rok největším vozem v nabídce americké automobilky, kromě pětimístné verze se vyrábí i jako sedmimístný Grand Commander. Určen je však prozatím jen pro čínský trh, kde se vyrábí v joint-venture s automobilkou GAC. Mluví se také o jeho příchodu na západní trhy, zejména USA, avšak zřejmě pod značkou Chrysler. Důvodem mají být poněkud omezené terénní schopnosti Grand Commanderu, kvůli čemuž by vůz nezapadal do nabídky Jeepu.

Jeep Commander PHEV | foto: Jeep

Vůz postavený postavený na platformě Jeepu Cherokee KL byl doposud dostupný jen s dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 235 nebo 265 koní a devítistupňovou automatickou převodovkou. Pro plug-in hybridní verzi zůstane silnější varianta čtyřválce, avšak doplněná o elektrický motor pohánějící zadní nápravu. Na vzhledu vozidla se kromě nabíjecího portu nic nezměnilo, stejně tak v interiéru pouze přibyly ukazatele na přístrojovém štítu. 

akumulátor o zatím neznámé kapacitě by vozu měl umožnit dojezd kolem 70 kilometrů, což je na těžký plug-in hybrid docela slušný údaj. Při jízdě s nabitou baterií by dle FCA měl Commander PHEV dosáhnout spotřeby kolem 2 l/100 km. 

Ačkoliv je vůz zatím určen pouze pro Čínu, je pravděpodobný jeho příchod do USA a další trhy, kde tato značka působí. Mluví se o jméně Chrysler Journey, čímž by navázal na model doposud prodávaný pod značkou Dodge. Výroba lokalizovaného modelu by měla probíhat přímo v Americe, o dovozu do EU se žádné zdroje nezmiňují.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy