Alfa Romeo 4C dostane další sérii vylepšení, na manuál ale zapomeňte

Alfa Romeo 4C a 4C Spider (2016) | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo naposledy upravila své kupé a roadster 4C vloni v lednu. Italský výrobce chystá další technický update na začátek roku 2019. Dle magazínu Autocar dostane řadu vylepšení, ale nebude nabízen s manuální převodovkou.

Informaci, kterou přinesl britský časopis potvrdil šéf vývoje značek Alfa Romeo a Maserati Roberto Fedeli. Zároveň uvedl, že upravená 4C se představí koncem příštího roku, její prodej pak bude zahájen v lednu 2019. Kapesní střela by měla krom nového motoru dostat i upravené odpružení a řízení.

alfa romeo 4c | foto: Alfa Romeo

Současná 4C je kritizována za špatnou ovladatelnost a nepředvídatelné řízení. To chtějí inženýři Alfy odstranit použitím nejnovějších technologií. K pohonu současné verze slouží benzinové turbo 1,75 l o výkonu 237 k a s točivým momentem 350 Nm. Auto rozhýbá z 0 na 100 km/h za 4,1 s, maximální rychlost je pak solidních 257 km/h. V rámci faceliftu by měly přibýt i nové exteriérové barvy a více možností personalizace. Fedeli rovněž v článku prozradil, že špičkové modely značek Ferrari, Maserati či Alfa Romeo nedostanou kvůli malému zájmu zákazníků manuální převodovky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy