KIA chystá nové kompaktní SUV. Ponese název Stonic

Nový koncept Kia Stonic | foto: Kia Motors

Poslední dobou nám z automobilek chodí hlavně dva typy zpráv ohledně nových modelů. První typ se týká vývoje nový elektromobilů, druhý typ vývoje nového vozu ze segmentu SUV. Kia dnes vsadila na druhou možnost a představila plány na nové kompaktní SUV Kia Stonic.

Kia Stonic se bude snažit prosadit v segmentu malých kompaktních crossoverů, které své zákazníky lákají na vyšší světlo výšku, prostornost a provokativní design. Už teď tedy můžeme říci, že hlavními soupeři Stonicu se stanou Nissan Juke nebo Toyota C-HR, neboť sází na stejnou strategii.

Co se interiéru týče, v textové zprávě automobilka uvedla, že bude laděn do "Evropského" stylu. Dočkat bychom se měli rovných linií, hladkých povrchů a různých geometrických tvarů. Ze zprávy také plyne, že interiér bude zaměřen na moderní technologie, včetně možnosti propojit svůj telefon se systémem vozidla a ovládat tak některé funkce.

Samotný název "Stonic" pochází ze slov "Speedy" a "Tonic", čímž odkazuje na první a poslední noty na hudební stupnici. Mimo to má ale název Stonic naznačit, že vůz je agilní a nabídne něco zcela nového an trhu kompaktních SUV.

Jaké motory se objeví pod kapotou sice nevíme, podle současné nabídky automobilky se ale dá odhadovat, že půjde o benzínový motor 1.4 litru a naftový motor 1.6 litru. Zda se kompaktní crossover Stonic dočká i pohonu všech kol také zůstává ve hvězdách.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy