Takto by mohly vypadat nejrychlejší Mercedesy budoucnosti

Zajímavý koncept Mercedes-AMG | foto: behance.net

Pokud nedočkavě čekáte na představení hypersportovního vozu z dílny Mercedes-AMG, ještě si pár měsíců počkáte. Dnes pro vás však máme velice zajímavý designový projekt vozů Mercedes-Benz budoucnosti.

Britský designér Yicheng Fan se během návrhu tohoto konceptu nechal inspirovat klasickými vozy značky Mercedes-Benz, které se proháněly po silnicích během minulého století, a jednoduchou filosofií "Méně je více".

Díky tomu vznikl na papíře vůz, jehož přední části dominuje protáhle čelní sklo, které se do karoserie nepozorovaně mění až na samém okraji přední masky. Dalším působivým detailem jsou čelní světlomety, velké otvory pro přívod vzduchu v předním nárazníku nebo logo značky, které se vznáší uprostřed masky. Na bocích vozu už nejsou žádné rušivé elementy, jako třeba nasávací otvory vzduchu. Jediným výstupkem z karoserie jsou tak malé kamery, které mají zřejmě nahradit funkci zpětných zrcátek.

Zadní části vozu dominuje masivní difuzor spolu s něčím, co připomíná velmi netradičně umístěné zadní křídlo. Nezvyklý je i tvar zadního brzdového světla, které se táhne vertikálně středem zadní části vozu. Interiér působí velmi čistě a jednoduše. Nalezneme zde dvě sedačky, futuristicky vyhlížející volant a nic víc. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy