Jaguar XE SV Project 8: To nejextrémnější, co kdy automobilka vyrobila

JAGUAR XE SV PROJECT 8 | foto: Jaguar

Oddělení SVO, zaměřené na úpravy vozidel Jaguar Land Rover, představilo svůj prozatím nejextrémnější výtvor. Tím je JAGUAR XE SV PROJECT 8 - nejsilnější Jaguár, jaký byl kdy vyroben.

Společnost Jaguar Land Rover prostřednictvím svého oddělení Special Vehicle Operations (SVO) dnes představila v Británii svůj prozatím nejextrémnější výtvor, kterým se stala limitovaná edice Jaguáru XE Project 8. Podle slov automobilky by mělo jít o ten nejvýkonnější, nejagilnější a nejextrémnější vůz, jaký byl kdy v automobilce vyroben.

Prototyp, který se proháněl po Nurburgringu, má pod kapotou ukrytý přeplňovaný pětilitrový motor V8 o výkonu 600 koní. Na detaily jako je maximální rychlost či zrychlení si ale budeme muset počkat až do oficiálního představení, které proběhne 28. června, krátce před prvními dynamickými ukázkami během motoristických slavností  Goodwood Festival of Speed.

Protože se jedná o limitovanou edici, Jaguár už nyní oznámil, že bude vyrobenou pouze 300 kusů, o které se mohou hlásit zájemci z celého světa. Project 8 je druhou sběratelskou edicí z dílen SVO. Tou první byl upravený Jaguar F-Type Project 7, který byl představen v roce 2014 a setkal se s obrovským úspěchem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy