Nové sportovní osmičkové BMW odhaleno!

BMW 8 | foto: youtube.com

Když automobilka BMW v tichosti ukončila výrobu šestkové řady, měla již v záloze novinku Tou je řada osm, která naváže na sportovní kupé vyráběné v devadesátých letech.

Nové BMW osmé řady se má představit již 26. května na akci Concorso d’Eleganza Villa d’Este, přesto se designér Jan Peisert pustil do grafického zpracování reálné podoby nového kupé.

Ke své práci využil obrysy vozu, které mnichovská automobilka uvolnila asi před týdnem a několik "špionážních" záběrů maskovaného vozu, který se proháněl po silnicích, okruzích nebo městech. To vše zpracoval pomocí grafického programu Photoshop a nechal nás prohlédnout si možnou budoucí podobu klasického kupé řady 8 i odvozeného ostrého modelu M8, jehož existence stále není potvrzená.

Prozatím o řadě 8 víme jen to, že má nahradit řadu 6 a vozy budou postaveny na platformě CLAR, kterou využívají i vozy řady 5 a 7. Pod kapotou se očekávají podobné motory jako používají obě zmíněné řady. Na vrcholu nabídky by ale mohl stát 6,6 litrový model V12 o výkonu 601 koní a 799 Nm točivého momentu. 

Nová řada vozidel by měla být vpuštěna na trh začátkem příštího roku s cenou okolo 150,000 Eur, tedy necelé čtyři miliony korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy