Opel Grandland X v edici OPC by mohl slušně vystrašit konkurenci

Opel Grandland X OPC | foto: X-Tomi design

Novinka od Opelu s jmenovkou Grandland X se představila sotva před pár týdny a už se můžeme podívat na to, jak by vypadala jeho sportovní verze.

Ta by nesla označení OPC a jednalo by se tak o další variantu aktuálně největšího crossoveru společnosti. Maska je ozdobena chromovanými křidélky, které na svých koncích navazují na LED světlomety. Vše podtrhuje sportovnější nárazník, chromované doplňky a pořádný zamračený výraz.

Grandland X OPC by však nebyl žádný drobek. Už ve standardní verzi je totiž 4477 mm dlouhý, 1844 mm široký a 1636 mm vysoký. Tím pádem vůz nabízí více vnitřního prostoru, než třeba Mokka X či Crossland X. Mimo sportovnějších sedadel, které k edici OPC výhradně patří, by si posádka mohla užívat vyhřívaný kožený volant a bezdrátovou nabíječkou mobilního telefonu. Stranou nezůstane ano velikost zavazadlového prostoru, která je v maximu až 1652 litrů.

A co by se mohlo ukrýt pod kapotou? To je zatím velká otázka. Benzínové motory by mohly zastupovat  dva čtyřválce 1,2 PureTech a 1,6 THP, z dieselové nabídky se objeví nejspíše 1,6litrový čtyřválec s výkonem 120 a 165 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy