Autosalon v New Yorku zažije peklo. Účastnit se bude i vymítač

Hennessey Exorcist | foto: Hennessey

Letošní autosalon v New Yorku zažije poměrně žhavou atmosféru. Představí se zde totiž krom jiného i Hennessey Exorcist.

V překladu Vymítač se bude snažit, aby co nejvíce zatopil pod kotlem dalšímu konkurentovi, kterým je Dodge Demon. Exorcist vychází z Chevroletu Camaro ZL1 a pod jeho kapotou pracuje motor LT4 V8, který disponuje výkonem 1000 koní a točivým momentem přes 1300 Nm. V sérii přitom motor disponuje "jen" 460 koňmi a točivým momentem 868 Nm

Nárůst výkonu zajistil větší kompresor s vylepšeným mezichladičem stačeného vzduchu, ostřejší vačky, přepracovaná hlava motoru a přeladěná řídicí jednotka. Vše pak podtrhují drag race pneumatiky Exorcist. A jaké jsou dynamické parametry? Tenhle pekelný stroj dá stovku za méně než 3 sekundy a úsek o délce 400 metrů zvládně z místa za 10 sekund.

Stranou nezůstal ani automat, který musí zvládnout obří porci točivého momentu. Ročně se vyrobí jen 100 kusů a v příplatcích se objevují prvky jako je hydraulický zvedák auta, závodní pneumatiky a také zesílená kardanová hřídel. Základem se vždy stane Chevrolet Camaro ZL1 a úprava vozu je podpořena dvouletou zárukou anebo ujetím 24 tisíc mil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy